Нові зміни: в Україні хочуть запровадити пішохідні переходи з “косою зеброю”



У проект нових змін до державних будівельних норм “Вулиці та дороги населених пунктів” внесено новий пункт, який дає можливість влаштовувати наземні пішохідні переходи з “косою зеброю”.

- джерело.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Джерело

Відповідно до запропонованого зміни в ГБН, можливо пристрій пішохідних переходів навскіс за умови, що кут зсуву сторін переходів повинен бути не більше 70 градусів.

“Здавалося б незначне, але таку важливу для безпеки на пішохідних переходах зміна – проектувати їх не під прямим кутом до тротуару, а трохи навскіс.

Перше – від цього пішоходів стає краще видно водіям, друге – самі пішоходи починають автоматично дивитися в бік руху автомобілів, чого не завжди роблять на звичайному переході. Це успішно працює в Парижі, Брюсселі та багатьох інших містах Європи. і дійсно, аварій на таких переходах відбувається до 10% менше.

Якщо тільки зміною кута розташування “зебри” можна врятувати чиєсь життя, то чому цього не робити у нас в Україні?” – зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За оцінками експертів, завдяки “косою зебрі” водіям легше бачити, чи є на пішохідному переході люди .

Таким чином, знизиться ризик наїзду на пішохода або здійснення аварійної ситуації. Більш того, такий вид “зебри” підвищує уважність самого пішохода і змушує його дивитися в бік транспортних засобів.


Читайте також:


Залишити коментар: