Нова “напасть” на Львівщині: Рідкісна інфекція “косить” людей



До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували трьох чоловіків, у яких діагностували інфекційне захворювання – лептоспіроз. Про це повідомляє лікар-епідеміолог цієї лікарні Наталію Тимко.

- джерело.

За її словами, львів’янин, який живе неподалік проспекту ім. В. Чорновола, повідомив, що під час потопу у Львові , його будинок затопило. Йому довелося відром вихлюпувати воду з дому. Працював без рукавичок і подряпав руки. Через ці подряпини могла потрапити інфекція.

Чоловік з Жовківського району захворів на лептоспіроз, скупавшись у ставку.

Інший львів’янин, що проживає поблизу Галицького перехрестя, розповів медикам, що в його будинку завелися щурі. На них полював домашній кіт і тих, кого спіймав, залишав на порозі. Господар викидав гризунів в рукавичках, але одного разу зробив це без них. І після цього захворів на лептоспіроз.

Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, що викликається збудником лептоспір, і характеризується ураженням печінки, нирок, м’язів і супроводжується постійною лихоманкою. Основними носіями збудника лептоспірозу в природних умовах є щури, польові миші, землерийки, їжаки.


Читайте також:


Залишити коментар: