“Носити маску на вулиці – це неправильно”, – доктор Комаровський розповів про зміни у вимогах ВООЗ



Комаровський зауважив, що крім маски потрібно ще мати самосвідомість

- джерело.

У ВООЗ переглянули свої підходи до носіння масок. Про те, як і де потрібно носити маску, розповів відомий український лікар, педіатр Євген Комаровський.

Носити маску на вулиці – це неправильно. Про це розповів доктор Комаровський в ефірі Politeka Online. Лікар пояснив, чим керувались у ВООЗ, змінюючи свою позицію щодо носіння масок.

“ВООЗ змінила принципіальну позицію щодо масок і думка звучить так: там, де неможливе соціальне дистанціювання, потрібно використовувати маску. Тобто, ходити в масці на вулиці – неправильно. А там, де ви не маєте можливості триматись на 1,5 -2 метри від іншої людини, там маска потрібна. От в цьому вся суть. Це принципова зміна позиції ВООЗ. Продиктована вона тим, що людина, яка не має симптомів, може заражати інших, тому давайте надягнемо маски на всіх. Щоб та людина, яка може потенційно заразити, не маючи симптомів, також була в масці. Але що тут важливо. Купа епідеміологів розповідає про те, що чим менше виражені симптоми, тим людина менше розповсюджує інфекцію. Але ми вже дуємо на холодне”, – пояснив Комаровський.

У той же час Комаровський зауважив, що крім маски потрібно ще мати самосвідомість , розуміння того, що треба піклуватися про інших людей. А носіння одноразової маски тижнями в кишені і надягання її лише для того, щоб тебе пустили в магазин, не тільки не дає результату, а й може погіршити ситуацію.


Читайте також:


Залишити коментар: