“Ніяких погроз не було”: “Юзік” різко прокоментував скандальне аудіо. “Хочемо, щоб усе.”



Голова Верховної Ради Дмитро Разумков чекає підтвердження справжності аудіозапису розмови народного депутата Юрія Корявченкова з правоохоронцями Кривого Рогу.

- джерело.

Про це спікер парламенту сказав 20 листопада, перебуваючи з робочим візитом в Дніпрі.

“На нас чекає ще перевірити справжність аудіозаписів із ресторану Кривого Рогу й вислухати коментарі від учасників цього запису. Давайте почекаємо, доки ймовірні учасники цієї зустрічі підтвердять чи спростують факт її проведення”, – заявив Разумков.

Так спікер прокоментував публікацію аудіо нардепом Антоном Поляковим, виключеним із фракції “Слуга народу”, на якому депутат із Кривого Рогу Юрій Корявченков (“Юзік”) нібито “вчив” криворізьких правоохоронців, як “вирішувати питання”.

Сам Юрій Корявченков, відомий як “Юзик”, пояснив, що на зустрічі депутатів з новопризначеним керівником поліції Кривого Рогу Сергієм Лукашовим у вересні просив повернути довіру криворіжців до поліції.

“Ми сказали: дуже переживаємо за Кривий Ріг. На нас велика відповідальність. Хочемо, щоб усе було за законом: почалася боротьба з наркоторгівлею, з незаконними ігровими залами, а також із незаконними пунктами прийому металу. Щоб усі правоохоронні органи працювали разом. Ось і все”, – заявив Корявченков.

Він запевнив, що не впливав на призначення у правоохоронні органи Кривого Рогу:

“Нікого ми не призначали і не затверджували. Ми як депутати не маємо такого права. Кандидатура Лукашова з’явилася по лінії Міністерства внутрішніх справ, а саме обласного начальника УВС”.

Коментуючи погрози відкриття кримінальних проваджень проти противників нової влади, які нібито звучали на записі, Корявченков заявив:

“Ніяких погроз щодо залучення інших силових органів не було. Я сказав: якщо не буде дій відповідно до закону, то діяти можуть інші органи”.

“Юзіку” невідомо, хто міг записати розмову і чому вона з’явилася в мережі через майже два місяці.

Корявченков також сказав, що не обговорював цю ситуацію з президентом Володимиром Зеленським, керівником фракції “Слуга народу” Давидом Арахамією та його заступником Олександром Корнієнком.


Читайте також:


Залишити коментар: