Ніяких мільярдів допомоги і економічна дестабілізація – США жорстко попередили Україну



Україна не отримає мільярди доларів допомоги, якщо Верховна Рада прийме закон про антикорупційний суд, який не відповідає вимогам МВФ.

- джерело.

Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”

“Якщо не приймуть законопроект, який буде відповідати вимогам МВФ, здатність України боротися з корупцією буде підірвана. Україна не отримає мільярди доларів допомоги, економіка дестабілізується. Вчинити тут правильно – це абсолютна передумова для побудови міцної, процвітаючої і демократичної України”, – сказала вона.

“Український народ вимагає Антикорупційного суду, щоб викорінити корупцію, яка душить економічне зростання, знищує робочі місця, шкодить національній безпеці і консервує бідність”, – заявила Йованович.

Корупція душить економічне зростання і шкодить нацбезпеці

Ефективний Антикорупційний суд необхідний країні, “якщо вона збирається затвердити верховенство права, де ніхто не стоїть над законом, і бути такою країною, на яку заслуговує український народ”, додала американський посол.

“Я впевнена, що це повною мірою усвідомлюють ключові посадові особи в українському уряді і депутати Верховної Ради, а також український народ. Не думаю, що хтось в Україні не знає, що це ключовий момент і ключове рішення”, – сказала Йованович.

Рада міжнародних експертів повинна відігравати центральну роль в процесі призначення суддів Вищого антикорупційного суду, вважають США.

“Якщо Рада справжніх експертів, обраних авторитетними міжнародними організаціями, визнає кандидата неприйнятним для служіння в антикорупційному суді, це рішення повинно мати вагу. Думку такої Ради не можна легко відкидати або ветувати. Ця функція фільтрування поганих кандидатів повинна відігравати провідну роль у процесі призначення”, – пояснила дипломат.

23 травня Верховна Рада почала розглядати у другому читанні законопроект “Про Вищий антикорупційний суд”. Найбільшим каменем спотикання є питання обходу права вето іноземних експертів.


Читайте також:


Залишити коментар: