Ніхто більше очі закривати не буде! Тотальна чистка сколихне Україну. Або робіть, або йдіть



Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що за наступні 3-5 років в Україні мають з’явитися “якісні дороги”, які з’єднають всі великі міста.

- джерело.

“Наша головна задача – поєднати якісними дорогами всі великі міста, обласні центри за наступні 3-5 років.

Я закликаю нових керівників Укравтодору й Укртрансбезпеки максимально швидко оновити керівний склад в областях, тому що я переконаний, що ті люди, які працювали там досі, у переважній більшості або представляли інтереси “смотрящих”, або закривали на це очі.”

За його словами, уряд не буде втручатись у проведення тендерів та процес пошуку підрядників, які будуватимуть дороги.

Очільник Кабміну висловив сподівання, що завдяки кадровим змінам знизиться вартість будівництва доріг та їх експлуатації.

З березня наступного року Гончарук анонсував “велике будівництво” автошляхів.

Також, Українська сторона не має наміру здавати національні інтереси під час переговорів з російським Газпромом щодо подовження транзиту газу.

Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук сказав на брифінгу за результатами засідання уряду

“В українського уряду є завдання. Окрім енергетичної безпеки та незалежності, що, безумовно, є пріоритетом, у нас є завдання забезпечувати зростання української економіки, зменшення тарифів для населення. Звичайно, ми робитимемо все, що від нас залежить, …аби в Україні були максимально дешеві енергоресурси, але точно не ціною здачі національних інтересів”, – сказав Гончарук.

Він зазначив, що переговори із росіянами щодо транзиту газу складні. В їх рамках обговорюють різні ідеї та комбінації, відбуваються певні маніпуляції у публічній площині. Але Україні, за словами Прем’єр-міністра, потрібний довгостроковий контракт, адже це пов’язано з питанням безпеки.

“Тим більше, це питання переговорів, по суті, між суб’єктами. Ми будемо робити усе для того, щоб максимально швидко отримати довгостроковий контракт на транзит газу через територію України з РФ у ЄС на максимально вигідних для України та українців умовах. Якими будуть складові цього контракту, можна буде побачити тільки тоді, коли ці переговори завершаться”, – сказав Гончарук.

А поки що, додав глава уряду, можна обговорювати безліч різних сценаріїв та фантазувати.


Читайте також:


Залишити коментар: