Невакцинованих працівників будуть усувати від роботи — Ляшко



Невакцинованих працівників, які зобов’язані зробити щеплення проти COVID-19, будуть усувати від роботи — Ляшко.

- джерело.

 

Роботодавець повинен усувати від роботи людей, які відмовилися від щеплення проти COVID-19, але зобов’язані зробити це відповідно до майбутнього наказу міністерства охорони здоров’я. У протилежному випадку він буде нести відповідальність.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Як повідомляє наша кореспондентка Ксюша Савоскіна, про це на пресланчі 29 вересня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Є контролюючий орган, який може приходити на роботу і перевіряти: якщо роботодавець не відсторонив невакциновану людину, то він може нести відповідальність. Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити від робочого процесу людину, яка невакцинована», — наголосив він.

За словами Ляшка, наразі в проєкті наказу МОЗ щодо обов’язкової вакцинації є лише представники державних інституцій.

Згідно з документом, обов’язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для:

  • працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;
  • працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;
  • працівників місцевих державних адміністрацій.

«Нам важливо, щоб державна інституція продовжувала ефективно виконувати функції держави, а для цього люди мають бути на своїх робочих місцях. У ЗСУ відсоток щеплених понад 90%, у МВС — 87-88%», — зазначив він.

Міністр освіти Сергій Шкарлет своєю чергою зазначив, що вакцинація серед освітян (які теж будуть зобов’язані щепитися) поступово зростає.

«Якщо на понеділок [27 вересня] у нас було 4 669 шкіл, які не працювали і були не допущені до офлайну, то на сьогодні таких шкіл 2 505 шкіл, які не працюють, бо у них немає 80% вакцинованих людей», — сказав він.

Що стосується медиків, то, за даними міністра охорони здоров’я, понад 80% із них уже вакцинувалися, тому потреби зобов’язувати їх робити щеплення немає.

«Також тут питання в доступності до медичної допомоги — якщо в лікарні медиків будуть відсторонювати від роботи, то хто надасть медичну допомогу? У подальшому для медиків це [обов’язкова вакцинація] може бути розглянуте, щоби ще збільшити відсоток [вакцинованих]», — сказав міністр.


Читайте також:


Залишити коментар: