“Нещасливий комітет”: Стало відомо, хто претендує на посаду скандального Яременка. 5 кандидатів



На посаду голови комітету парламенту з питань зовнішньої політики і міжнародного співробітництва замість Богдана Яременка претендує п’ять кандидатів від Слуги народу. Про це заявив глава фракції СН Давид Арахамія.

- джерело.

“У нас буде праймеріз, у нас п’ять кандидатів, я всіх не пам’ятаю”, – сказав Арахамія журналістам після закінчення засідання фракції ввечері в понеділок у Києві.

За його словами, серед кандидатів на посаду глави комітету Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Вадим Галайчук. Крім того, Арахамія дав зрозуміти, що фракція в понеділок підтримала заяву Яременка про складання повноважень голови профільного комітету.

Відповідаючи на репліку журналістів, що немає рішення фракції на заяву Яременка про відставку, Арахамія сказав: “Як немає ?! Тільки що”.

Глава фракції також повідомив, що рішення про відставку Яременка парламент розгляне в п’ятницю (15 листопада – Ред.).

Пізніше народний депутат фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук написала на своїй сторінці в Фейсбук, що на засіданні фракції було розглянуто заяву Яременка про відставку з посади голови комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

“Богдан Яременко жодним чином не порушив ні закон, ні обіцянки, дані виборцям і команді, яка висунула його кандидатом в депутати. В той же час, написавши заяву, він вчинив як патріот і професійний дипломат, розуміючи, які можуть бути ризики не стільки для партії , як для українського парламенту і країни в цілому на міжнародній арені. і ми дякуємо йому за це “, – написала Кравчук.

Також вона висловила надію, що Яременко продовжить працювати в складі комітету із зовнішньої політики і фракції.

Крім того Кравчук назвала імена претендентів на посаду голови комітету – Галина Михайлюк, Єлизавета Ясько, Святослав Юраш та Олександр Мережко.


Читайте також:


Залишити коментар: