Неправильно полічили: Рева розповів про хитрощі при підвищенні пенсій



«Не всі українці правильно порахували розмір своєї надбавки».

- джерело.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні в результаті перерахунку середня пенсія станом на 1 березня становила 3 033 грн (на початку року — 2 542 грн). При цьому в усіх українців розмір надбавки відрізнявся.

Про це він розповів у вівторок, 26 березня, під час брифінгу, пише «Оглядач». При цьому міністр додав, що при перерахунку збільшували не пенсійну виплату (те, що українці отримували на руки з урахуванням всіх надбавок), а розрахунковий розмір пенсії.

Крім розрахункового розміру пенсії, українці також отримують різні надбавки (за стаж, особливі заслуги, статус дитини війни тощо). При перерахунку пенсій на 17 % збільшували “чистий” розмір виплати, без врахування надбавок. Тому в кінцевому результаті у деяких українців підвищення склало не 17 %, а, наприклад, 13 %.

При цьому через те, що не всі українці правильно полічили розмір своєї надбавки, багато пенсіонерів звернулися за поясненнями. Щоб упевнитися, чи правильно вам підвищили пенсію і дізнатися, як полічили, міністр соцполітики порадив звертатися на урядову гарячу лінію (за номером телефону тисяча п’ятсот сорок п’ять).


Читайте також:


Залишити коментар: