Негайно! Смешко шокував країну заявою про літак МАУ. Встановити це просто неможливо



Ексглава СБУ, лідер партії “Сила і честь” Ігор Смешко в ефірі Радіо НВ прокоментував катастрофу українського літака Boeing 737−800 у Тегерані, Іран.

За його словами, ми дізнаємося, що відбулося, тільки після офіційного оприлюднення розслідування комісії.

- джерело.

«Вся фактологічна інформація, яка є на сьогоднішній день, говорить про наступне: по-перше, на моїй пам’яті не було, щоб керівники Канади, Сполучених Штатів, Великої Британії, а відповідно й керівники розвідок цих країн, робили заяви, які потім спростовувалися. Тобто є технічні дані – супутникові, радіоелектронні. […] По-друге, дивним виглядає зачистка іранськими властями поля (місця падіння літака) й знищення дуже важливих фактологічних даних, які повинні були досліджуватися», — зазначив Смешко.

За його словами, після відновлення корпусу літака мають бути виявлені сліди потрапляння ракети у фюзеляж.

«Насторожує також повідомлення іранської сторони про те, що розслідування може зайняти близько двох років і що чорна скринька буде досліджуватися іранцями. Ці речі абсолютно не зрозумілі, тому що літак все ж таки набрав досить немалу висоту, і повідомлення іранців є досить дивним: вони повідомили, що несправність літака була причиною падіння літака, десь через годину після катастрофи. Встановити це просто неможливо», — зауважив Смешко.

Також варто додати, що раніше в ЗМІ зявилась інформація, що Іранська сторона згрібає уламки українського Boeing, що розбився в Тегерані, бульдозером.

В результаті цих дій знищується шанс на проведення детального розслідування трагедії. На це звернув увагу в своєму “Твіттері” засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс.

“Все більше і більше повідомлень від людей, які мають доступ до місця аварії, про те, що уламки були знесені в купу, що робить дане судове розслідування практично неможливим”, – констатував він.

У свою чергу політичний редактор німецького видання Bild Юліан Репке оприлюднив фото того, як іранці зачищають територію катастрофи, і провів паралель з збиттям рейсу МН17 на Донбасі і подальшими діями російських терористів.

“Іранці знесли бульдозером місце аварії рейсу PS752! “Іхтамнєт” теж зробили б це”, – зазначив він.

Нагадаємо, 8 січня в Тегерані розбився Boeing 737−800 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України. Внаслідок авіакатастрофи загинули 176 людей, в тому числі 11 українців.


Читайте також:


Залишити коментар: