“Не вийде відсидітися за кордоном”. Воїни коломийської “десятки” розповіли про втому на фронті



Військові 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади “Едельвейс” розповіли про втому на фронті, байдужість людей у тилу, корупцію та необхідність мобілізації.

- джерело.

Українська захисниця Павлина з позивним Карандашик в інтерв’ю Раміні Есхакзай розповіла, що військові втомилися і потребують ротації, але їх ніким замінити, пише NV. Також вона висловилася про чоловіків, які не хочуть воювати:

«Мотивації немає, люди втомилися. Для багатьох у тилу війна скінчилася. Я дивлюся на тих чоловіків, якби ми не змогли тут стримати, навіть якби війна дійшла до них, чоловіки були б осторонь, типу «я тут не при чому». Вони б не захищали ні свій дім, ні свою сім’ю. Я не знаю, як назвати цих чоловіків, які так роблять. Через них люди тут теж гинуть. Людина перевтомлюється, її ніким замінити. І людина від цього виснаження вже просто рада померти, щоб не мучитися. Я навіть пам’ятаю по собі, ти вже настільки змучений, що тобі вже нічого не хочеться. Бої, двохсоті, трьохсоті і ти такий: «Ну коли вже моя черга? Я вже готовий на той світ», — зізналася захисниця.

Боєць Дмитро з позивним Малиш підкреслив, що потрібно розуміти, що ворог сильний.

«Противника важко вимотати в сутичці, тому що він навчений і озброєний і не відчуває дефіциту з боєприпасами. Єдиний вихід ставати кращими, сильнішими, швидшими. Не вийде ні в кого відсидітися за кордоном або вдома», — каже він.

Зі свого боку військовий Віктор із позивним Рубін жорстко висловився про корупцію і про українців, які щасливо живуть у тилу:

«Усім важко на фронті. Але якщо ми зараз скажемо, як нам важко, і ми не можемо, то толку не буде… У нас немає такого, що я не можу, температура, я кашляю. Ти береш себе в руки і йдеш. Ти просто забуваєш, хто ти. Я боюся днів у відпустці, може це ПТСР. Ти ходиш, дивишся на всіх, люди радіють. Ти дивишся на це все і думаєш, а мої хлопці там сидять зараз. Усі раді, задоволені. А ти сидиш там, молодий… Твоя наречена не може відчувати, що ти поруч, а мама весь час у страху, що твого єдиного сина забере війна. Ви знаєте, вже не страшно навіть. Дивлюся на Франківськ, на ці машини, ну і що, що ви бізнесмени? І такі потрібні тут! А що, він не живе тут? І дивишся на всі ці корупційні схеми, того спіймали і того спіймали. І думаєш: „Війна! А як ви так живете?“. Ми зламаємося тут, і ворог прийде до них. А їм є що втрачати. Коли вони витрачають мільйони на закупівлю всяких дурниць, то вони могли б сюди нам купити дронів. А дивишся тікток, як проста бабулька зі своєї пенсії дає 200 гривень і плаче. Знаєте, якби попався б мені цей корупціонер чи депутат, убив би. А тварюка має мільярди і хоче ще й ще грошей. Коли вони вже подавляться ними?», — каже український захисник.

Сообщение “Не вийде відсидітися за кордоном”. Воїни коломийської “десятки” розповіли про втому на фронті появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: