Не вір коту, він їв. В Італії розробили “розумну миску” для тварин



Італійська фірма штучного інтелекту Volta розробила розумну миску для запобігання крадіжок їжі.

- джерело.

Гаджет під назвою Mookkie знадобиться в першу чергу господарям декількох вихованців, повідомляє New Atlas .

В даний час компанія демонструє Mookkie на виставці CES 2019. Пристрій являє собою знімну чашу з магнітним кріпленням, а також ширококутну камеру, звернену вперед. До тих пір, поки обраного “користувача миски” немає поруч, прозора кришка з полікарбонату блокує доступ до їжі.

Однак, коли потрібна тварина наближається до пристрою, вбудований мікропроцесор використовує глибоку нейронну мережу, щоб підтвердити “особистість” тварини за допомогою технології розпізнавання осіб. Якщо він визначає, що це “правильна” собака або кішка, кришка чаші тимчасово відсувається, дозволяючи їм їсти – це мало чим відрізняється від функції розблокування по обличчю, яка доступна на деяких смартфонах.

Таким чином, новий гаджет не допустить того, що одна тварина “краде” їжу з миски іншої.

Використовуючи додаток для смартфона, власники домашніх тварин можуть отримувати повідомлення про те, що тварина поїла, а також оповіщення про те, що миска порожня – Mookkie може бачити, що знаходиться в мисці і може визначати, що їжа зникла. В якості додаткового бонусу, пристрій також отримав вбудоване нічне світло, щоб допомогти вихованцям знаходити свою миску в темряві.

Volta планує представити Mookkie на ринку у вересні цього року за ціною $ 189.


Читайте також:


Залишити коментар: