“Не прийшов на роботу без поважної причини – забрати мандат” – Притула про депутатів



Після революції ми не могли стартувати галопом хоча б тому, що в країні почалася війна.

- джерело.

Про це в інтерв’ю Gazeta.ua сказав шоумен і волонтер Сергій Притула.

“Порушилося багато економічних зв’язків. Пішли двосторонні санкції з РФ. Ми були змушені переорієнтуватися на інші ринки. Але не все зводиться до економіки.

Перший рік покладали великі надії на люстрацію та реформи. Сподівалися, що чиновники часів Януковича більше ніколи не матимуть влади. У “Свободи” був свій генпрокурор в уряді. Потім “свободівці” розказували, що він пішов від них, і вони не несуть за нього відповідальності. Але пан Махніцький (з 24 лютого по 18 червня 2014 року виконував обов’язки генпрокурора. – Gazeta.ua) мав можливість увійти в історію, довести до пуття розслідування розстрілу Небесної сотні. Ні він, ні його наступники цього не зробили. У мого шкільного вчителя фізкультури Володимира Голоднюка син Устим загинув на Майдані. І уявіть його почуття, коли він приїжджає зі Збаража до слідчого в Київ, а у того справа навіть не зшита. Це виглядає як саботаж”, – говорить він.

На думку Притули, величезна проблема в низькому коефіцієнті корисної дії парламенту.

“Мій товариш Борислав Береза (позафракційний народний депутат. – Gazeta.ua) кожної п’ятниці виставляє у Facebook фото з парламентської зали. Там видно, скільки народних обранців присутні на робочому місці. Зазвичай від 12 до 18. Будь-який інший працівник не прийде на роботу – його виженуть. Є 5 прогулів без поважної причини – треба забирати мандат. Хай іде собі гуляти далі. Засікли на кнопкодавстві – те саме. Польські депутати, коли приїхали до нас із візитом, знімали на телефони, як наші “зайчики” стрибали по сесійній залі й тикали на кнопочки. Лютий сором. Вони роблять – ми стидаємося. Проблема в тому, що саме депутати і мають прийняти нові правила. Але вони ж не дурні, щоб собі в ногу стріляти”, – додає шоумен.


Читайте також:


Залишити коментар: