Не коронавірусом єдиним: Фахівці розповіли, чого чекати прикарпатцям від нового епідемсезону



Не коронавірусом єдиним: Фахівці розповіли, чого чекати прикарпатцям від нового епідемсезону

- джерело.

Сьогодні в.о генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук провів брифінг для представників засобів масової інформації.
За словами Руслана Савчука, на Прикарпатті спостерігається ріст захворюваності на COVID-19 та грип і ГРВІ.

Від початку пандемії в області на COVID-19 захворіло 92465 осіб, з них – 3630 дітей, а також зареєстровано 3402 випадки захворювання серед медичних працівників. За минулу добу зафіксовано 108 нових лабораторно підтверджених випадків. Крім того, в області зафіксовано 108 випадків інфікування штамом вірусу «Дельта». Найбільше випадків захворювання зареєстровано в Івано-Франківському та Косівському районах.

Руслан Савчук зауважує, що в області фіксується тижневий ріст хворих серед школярів на 67,3% (104 випадки проти 70 випадків за минулий тиждень).

Крім того, від початку пандемії зафіксовано чотири летальних випадки серед дітей.

«На жаль спостерігається чимала захворюваність й серед медичних працівників. Тижневий ріст захворюваності становить 87,5% (15 випадків проти 8 ). Від початку пандемії через COVID-19 в області померло 47 медичних працівників», -каже Руслан Савчук.

Головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук зазначає, що за 39-й тиждень в області на ГРВІ та грип захворіло 5990осіб, з них 3457 дітей шкільного віку.

«На Прикарпатті прогнозується циркуляція чотирьох штамів вірусу грипу.В Україну повинно надійти 30 тисяч доз вакцини проти грипу, які будуть направлені в ЗОЗ для вакцинації медичних працівників, що надають допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Зауважую, що в групі ризику залишаються люди із важкими супутніми захворюваннями, вагітні жінки, а також медичні та соціальні працівники», – сказав Савчук.

Як наголошує головний державний санітарний лікар області, перерва між вакцинацією від коронавірусу та від грипу має бути не менше двох тижнів.

Крім того, Руслан Савчук наголошує, що ця хвиля пандемії – хвиля невакцинованих та вкотре всіх закликає вакцинуватися. Вакцинація це єдиний та ефективний спосіб подолати пандемію COVID-19.

Головний державний санітарний лікар області закликає жителів області уникати місць масового скупчення людей та контактів з хворими. При перших ознаках ГРВІ та грипу не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до лікаря.


Читайте також:


Залишити коментар: