“Не дозволять”: військовий експерт прокоментував можливість застосування РФ ядерної зброї (відео)



Експерт впевнений, що на сьогодні вся інструментальна розвідка спрямована на місця зберігання ядерних зарядів Російської Федерації.

Пише - джерело.

Країни Заходу через постійні погрози з боку Кремля вживають заходів, щоб запобігти застосуванню Російською Федерацією ядерної зброї.

Про це військовий експерт Олег Жданов повідомив в ефірі Україна 24

Жданов нагадав, що Британія вже робила заяви про те, що вони можуть завдати удару у відповідь. Нещодавно подібним чином висловилася і заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд.

“Я думаю, що такі заяви, в принципі, повинні частково отверезити. Особливо тих людей, які мають причетність до алгоритму використання цієї зброї. Навіть якщо з бункера надійде команда застосувати її, то я думаю, що розвідка буде знати, вони все ж володіють ситуацією, що там відбувається”, – наголосив експерт.

Жданов впевнений, що на сьогодні вся інструментальна розвідка спрямована на місця зберігання ядерних зарядів Російської Федерації. Їх теж не так вже й багато і вони всі відомі. Навіть пересічні громадяни можуть на них подивитися у картах, адже Google зняв прикриття всіх стратегічних об’єктів на території Російської Федерації.

“Тому той же превентивний удар, про який говорить Велика Британія, він може бути нанесений звичайною зброєю, припустимо, по конвою, який транспортуватиме контейнер з ядерним боєзарядом до місця його застосування. Чому б і ні, тим більше, що ми знаємо, що така можливість у країн Заходу є. Ті ж літаки, які використовують систему Стелс, вони невидимі для російської ППО. Вони можуть злітати туди й назад, досягнувши цілі, виконавши завдання, і повернутись абсолютно без втрат”, – заявив Жданов.
Він вважає, що сам Путін навряд чи зупиниться, з огляду на логіку його дій, а от те, що його оточення зацікавлене в тому, щоб “ще трішки землю потоптати і на сонечко подивитися” – це однозначно, каже експерт. І саме це може зіграти доволі значну роль в плані ймовірності застосування ядерної зброї.

Раніше Міністр оборони США Ллойд Остін закликав не спекулювати погрозами застосування ядерної зброї. За його словами, ніхто не хоче такої війни, адже в ній не буде переможців.

“Ми зробимо все можливе, щоб конфлікт не вийшов з-під контролю, і Україна робить все, що в її силах, міжнародне співтовариство сконцентроване на цьому. Будь-які загрози можливого застосування ядерної зброї дуже небезпечні”, — повідомив Остін.

Загроза ядерного удару
Раніше Лавров опосередковано натякнув, що в майбутньому Росія може використати ядерну зброю проти України.

За словами президента Володимира Зеленського, загроза ядерного удару існує.

Зараз, згідно з даними української та іноземних розвідок, РФ не готує свої ракети з ядерними боєголовками. США і Британія вже повідомили Росії про відповідну реакцію у разі застосування ядерної зброї.


Читайте також:


Залишити коментар: