Не добили вчителів зневагою, то тепер коронавірус допоможе, – освітній експерт



Вчитель матиме до 600 контактів з дітьми різного віку.

Висока тривожність вчителів напередодні 1 вересня цілком зрозуміла, адже ніхто не знає, як саме відбуватиметься навчальний процес у нових реаліях і чи вдасться захистити себе та учнів від коронавірусу. Так, ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук опублікував допис Александр Афонин, який поділився своїми думками стосовно нового навчального року.

- джерело.

Він не вчитель за посадою, але він – із учителями душею. І добре розуміє ситуацію, – зауважив Ігор Лікарчук.

Ось що він пише:

“Не треба бути міністром охорони здоров’я, щоб передбачити найближчим часом стрімкого зростання кількості захворювань на COVID-19 вчителів і смертності (близько 20% вчителів – люди, які знаходяться в зоні підвищеного ризику) в їх середовищи від короновірусу. Поляки підрахували, що вчитель в день матиме, в середньому, до 600(!!!) контактів з дітьми різного віку.

Однак вчителям, на відміну від лікарів:

  • ніхто не обіцяє підвищити зарплату за ризик захворіти і померти від коронавірусу;
  • адміністрація шкіл зобов’язує їх купувати засоби захисту та антисептики ( в межах 1000 грн. в місяць) зі своєї жебрацької зарплатні;
  • держава не збиралась і не збирається страхувати їхнє здоров’я і життя у випадку захворювання під час виконання свого професійного обов’язку.

Варто зазначити, що вчителі, майже як і медики, упродовж робочого дня змушені бути у захисних засобах.

Не добили вчителів зневагою і цькуванням, то тепер Короновірус допоможе, за індиферентного ставлення держави до долі вчительства».


Читайте також:


Залишити коментар: