НАТО забезпечить Україну зброєю і приводить сили швидкого реагування до бойової готовності



На східному фланзі Альянсу додатково розміщено тисячі військових, понад 100 літаків та понад 120 кораблів.

Пише - джерело.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що під час вторгнення Росії продовжуватиме постачати зброю Україні і допомагатиме нашій державі фінансово. Окрім того, Альянс посилив свій Східний фланг і привів у підвищену готовність сили швидкого реагування.

Про це заявив генсек НАТО заявив у п’ятницю, 25 лютого, на пресконференції за підсумками екстреного саміту Альянсу в онлайн-форматі.

НАТО продовжуватиме постачати зброю Україні, включаючи системи ППО. Також Альянс надасть Україні, Грузії, Молдові, а також Боснії та Герцеговині більше фінансової допомоги для просування демократичних реформ.

“НАТО готове продовжувати надавати фінансову, військову та гуманітарну підтримку Україні”, – наголосив Столтенберг.

За його словами, більшість сил швидкого реагування НАТО приведено до бойової готовності. У їхньому складі переважно військові США, а також значні контингенти Франції та ФРН.

Столтенберг вважає, що війна в Україні не пошириться на НАТО, однак Альянс нарощує військову присутність на сході. Зокрема, НАТО додатково розмістила на східному фланзі тисячі військових, понад 100 літаків та понад 120 кораблів.


Читайте також:


Залишити коментар: