Пиріжки — це та страва, яка подобається і дорослим, і дітям у будь-яку пору року та при будь-якій нагоді. Вони розлітаються і на сніданок, і на вечерю. Але для того, щоб страва вийшла дійсно дуже смачною та ситною, необхідно знати правильний рецепт приготування тіста для пиріжків.
Інгредієнти
Борошно — 400 грамів
Вершкове масло — 30 грамів
Соняшникова олія — 30 грамів
Молоко — 120 мілілітрів
Сметана – 120 мілілітрів
Курячі яйця — 1 штука
Цукор — 1 столова ложка
Сіль — 1 чайна ложка
Дріжджі сухі – 7 грамів
Як приготувати тісто на пиріжки
Для початку необхідно взяти молоко кімнатної температури. Якщо молоко охолоджене, то варто його розігріти до легкої теплоти. До молока додаємо цукор, а також розчиняємо дріжджі.
Ретельно перемішуємо та чекаємо, поки дріжджі розчиняться. Тепле вершкове масло, яке ми попередньо розтопили також додаємо до маси. Туди ж додаємо дві столових ложки борошна. Накриваємо миску та залишаємо на 30 хвилин, щоб дріжджі встигли активізуватися.
Після цього додаємо до маси сметану, куряче яйце та сіль. Ретельно перемішуємо і після цього просієюмо борошно у миску. Поступово замішуємо тісто. Для зручності варто змастити руки соняшниковою олією. Готове тісто залишити на 2-3 години, а після можна формувати смачні пиріжки.