Найдешевший у світі ресторан із мішленівською зіркою втратив свій статус



Найдешевший у світі ресторан із мішленівською зіркою втратив свій статус

- джерело.

Ресторан Hawker Chan у Сінгапурі втратив свою мішленівську зірку після публікації оновленого гіду першого вересня. Він став відомим завдяки найдешевшій у світі страві, яку можна спробувати в закладі, відзначеному «Мішленом».

Про це повідомляє місцеве видання 8days, передає “Громадське”.

Hawker Chan отримав мішленівську зірку у 2016 році — тоді «Мішлен» склав перший перелік визначних закладів харчування в Сінгапурі. Відтоді популярність закладу серйозно зросла, а його відділення відкрилися за кордоном, зокрема в Таїланді та на Філіппінах.

Популярним заклад став завдяки своїй страві — курячій локшині в соєвому соусі, яка коштує 2,5 долара (67,24 гривні). Це була найдешевша страва, яку можна було придбати в закладі з мішленівською зіркою в усьому світі.

Hawker Chan публічно поки не коментував втрату мішленівської зірки. А втім, як зазначає 8days, на черги в закладі це, схоже, не вплинуло. Тепер одну зірку «Мішлена» має лише один заклад у Сінгапурі — Hill Street Tai Hwa Pork Noodle.

Сінгапурський кулінарний критик Кейеф Сіто розповів CNN, що вважає рішення «Мішлена» справедливим: мовляв, після того як Hawker Chan почав відкривати заклади в інших країнах, якість приготування їжі там значно впала.

Довідково. «Мішлен» — це компанія з виробництва шин, яка також фінансує створення ресторанного гіду різними країнами світу. Імена редакторів та інспекторів цього гіду тримаються в секреті, щоб забезпечити об’єктивність оцінювання закладів.

Ресторан може отримати до трьох мішленівських зірок. Одну мішленівську зірку вручають закладам із «високоякісною кухнею, яка варта того, щоб зупинитися в закладі». Відзнака стала негласним символом престижу й приваблює до ресторану відвідувачів.


Читайте також:


Залишити коментар: