“Нафтогаз” назвав нову ціну газу для населення



НАК “Нафтогаз України” розрахувала нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів за спеціальними зобов’язаннями, яка буде діяти в липні.

- джерело.

Про це повідомили у пресслужбі.

Ціна газу, за якою “Нафтогаз” продає його в липні газзбутам і постачає споживачам за ПСО, визначена на рівні 4905,67 гривні за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування). Порівняно з червнем вартість газу зменшиться на 648 гривень, або на 11,7%.

При цьому в компанії зазначили, що кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) для відповідного облгазу або міськгазу.

У компанії нагадали, що постанова уряду №485 передбачає, що “Нафтогаз” для визначення ціни газу за спецзобов’язаннями для населення аналізує чотири показники – ціну для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі про середню митну вартість газу за минулий місяць, середньозважену ціну на Українській енергетичній біржі та ціну за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. Компанія вибирає з них найнижчу.


Читайте також:


Залишити коментар: