На відновлення підконтрольних Україні територій Донбасу потрібно 372 мільйони євро – Офіс президента.



Улітку президент припускав, що на відновлення Донбасу потрібно 10 мільярдів євро.

- джерело.

Офіс президента України оцінює потребу у фінансуванні відновлення підконтрольних Україні територій Донбасу в 372 мільйони євро.

Про це повідомив перший заступник керівника Офісу президента Сергій Трофимов на інвестиційному форумі RE: Think. Invest in Ukraine в Маріуполі, передає Deutsche Welle.

“За нашими підрахунками, на відновлення пошкодженої внаслідок збройної агресії РФ на Донбасі транспортної інфраструктури, промислових, житлових і адміністративних приміщень нам потрібно 372 мільйони євро. І це мінімальні розрахунки, що стосуються підконтрольних територій Донецької та Луганської областей”, – сказав Трофимов.

Він зазначив, що лише на відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури необхідно щонайменше 231 мільйон євро.

Серед найбільш постраждалих від військових дій прифронтових районів він назвав Ясинуватський і Волноваський райони Донецької області, Попаснянський та Станично-Луганський райони Луганської області. Трофимов наголосив, що лише в Донецькій області повністю зруйновано або пошкоджено 6,8 тисячі об’єктів житлового фонду, відновлення яких обійдеться у понад 72 мільйони євро.

Перший заступник керівника Офісу президента заявив, що держава готова гарантувати повний та прозорий супровід інвестиційних проектів і захищати права чесних інвесторів на підконтрольних Україні територіях.

Нагадаємо, у липні під час перебування у Канаді президент України Володимир Зеленський заявляв, що на відновлення Донбасу, за попередніми підрахунками, потрібно 10 мільярдів євро. Тоді глава української держави не уточнив, чи йдеться також про непідконтрольні Україні території, але запросив до співпраці іноземних інвесторів, “що зацікавлені у фінансуванні інфраструктурних та гуманітарних проектів на Донбасі”.


Читайте також:


Залишити коментар: