На українсько-польському кордоні збільшилася незаконна міграція



У минулому році на 18% зросла кількість спроб порушення кордону нелегальними мігрантами. У той же час, знизилася активність незаконного переміщення сигарет.

- джерело.

На кордоні України та Польщі у 2017 році зросла кількість спроб нелегально перетнути кордон. Про це повідомили в Держприкордонслужбі України за підсумками зустрічі її голови Петра Цигикала з головним комендантом прикордонної варти Польщі Томашем Прагою, пише Європейська правда в п’ятницю, 20 квітня.

Відзначається, що в минулому році зафіксовано зростання кількості спроб порушення кордону нелегальними мігрантами на 18%.

При цьому знизилася активність незаконного переміщення сигарет, загалом у 1,5 разу (2017 рік – 691 тисяч пачок, 2016 рік – 1,035 млн).

Також наголошується, що українсько-польський кордон залишається основним напрямком вивезення з України бурштину. У минулому році було вилучено 412 кг, це майже в 1,5 разу більше, ніж за попередній (287 кг).

Раніше в Національному банку України відзначили ризик посилення в найближчі роки міграційних процесів, зокрема, трудової міграції з України.


Читайте також:


Залишити коментар: