На Тернопільщині розпочали будівництво незаконної ГЕС. Люди протестують



Спершу людей взагалі не проінформували про те, що саме зводять у їхньому населеному пункті. Згодом мишковичани дізнались – з’явиться гідроелектростанція. Селяни сумніваються у законності та безпечності такого об’єкта для довкілля.

- джерело.

У селі Мишкові на річці Серет розпочалось будівництво міні-ГЕС. Місцеві жителі та активісти протестують. На річці вже почали заливати бетонні монолітні споруди. На допомогу люди викликали поліцію та активістів “Скелі”.

В нас тут під боком, буквально за декілька кілометрів 12 кілометрів в селі Мишковичі на річці Серет здійснюється будівництво незаконного ГЕСу. Вся Європа вже відмовилась від руслових ГЕСів. Оскільки вони перегороджують річки і відбувається дуже швидке замулення і річка дуже швидко вбивається. Намул він є агресивний його не можна використовувати для аграріїв для полів, бо на ньому нічого не росте – розповідає член громадської організації “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” Андрій Палюх.

Активіст наголосив, що у забудовника є дозвіл на користування лише 30% землі, решту ділянки – самовільно захоплено, – пише Ternopilinfo.

Є деякі нюанси, але робочий проект на будівництво розроблено ще в 2013 році. На даний час він вже почав будівництво того об’єкту немаючи висновку з оцінки впливу на довкілля – каже начальник державної екологічної інспекції Тернопільській області Едуард Ференц.

Наразі поліція розпочала перевірку законності будівництва.

Фото “0352”


Читайте також:


Залишити коментар: