“На Ростов!”: під резиденцією Зеленського відбулася акція протесту, вимагали імпічменту



У четвер, 10 вересня, ввечері більше сотні протестувальників зібралися під резиденцією глави держави.

- джерело.

В Конча-Заспі активісти вимагали від Володимира Зеленського звільнити з контактної групи щодо Донбасу Леоніда Кравчука та Вітольда Фокіна.

Спочатку присутні зібралися під парканом, увімкнувши гучно рок-музику, але поводили себе спокійно. Згодом у гучномовець вони висловили свою позицію щодо ситуації в країні та оголосили низку вимог до української влади. Зокрема, зазначили, що розцінюють ідею про проведення спільного інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника ОБСЄ та ОРДЛО як державну зраду. На їхню думку, таким чином українська влада може дати можливість легалізувати бойовиків так званої “ДНР”, а це вигідно РФ.

На паркані учасники акції протесту червоною фарбою написали “Імпічмент”, а також залишили свої послання до глави держави, серед яких: “На Ростов” та інші.

Наприкінці акції до учасників підійшли представники Національної поліції, які попередили, що написи на паркані – це порушення, за яке передбачена відповідальність. Між активістами та правоохоронцями сталася словесна сутичка. Але згодом ситуація стабілізувалася і люди почали розходитися по своїх транспортних засобах.

Активісти також заявили, у понеділок вийдуть з акцією протесту до Верховної Ради. Їхня вимога – створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування вбивств українських військових на Донбасі. Наступного тижня вони вимагають організувати звіт міністра оборони та міністра закордонних справ щодо ситуації у Луганській та Донецькій областях.

Вони також вимагають створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування убивства журналіста Павла Шеремета, оскільки мають підозру, що у цій справі не все законно та чисто. Є претензії до Окружного адміністративного суду столиці, в якому, на думку присутніх на акції, є корупція.


Читайте також:


Залишити коментар: