На Рівненщині – унікальне село по народжуваності



На Рівненщині є унікальне село, в якому народжуваність у 2 рази перевищує смертність. У селі Борове населення – майже 3 тисячі. З них понад тисяча – це діти, відтак більшість сімей є багатодітними.

Пише - джерело.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу “Рівне 1”.

Пані Галина – мама 14 дітей. Зараз у неї чимала підтримка в роботі, але так було не завжди.

“В молодості діти маленькі були, то бігала на город, а дітей візьму посаджу поруч на травичку, сама ж сапаю. Не було допомоги ніякої, але справлялась по трохи”, – зізнається жінка.

Загалом у сім’ї Коцюбайло 7 дівчат та стільки ж хлопців. Старші одружилися та переїхали від батьківської хати, менші – вчаться та допомагають на господарстві.

“Багато дітей є, то й дрова є кому рубати. Треба заготовляти і привчати хлопців до праці, щоб в подальшому і вони могли робити це”, – каже батько Степан.

З народження першої дитини у сім’ї Коцюбайло пройшло уже 26 років. Батьки зізнаються, що за цей час було нелегко прогодувати та одягнути усіх, але згодом побудували новий будинок та почали вести господарство.

“Знаєте, якщо їх 14 за один раз дали б, то ми б не витримали. Навіть коли було 5-6 вже було дуже тяжко. Це були і непорозуміння, і бійки, і сльози. Атмосфера в хаті була не найкращою. Але з часом діти почали підростати, допомагати і все стало на свої місця”, – зізнається батько.

“Найтяжче – коли діти хворі, бо це і переживання і лікарня, а все інше – це не надто критично”, – додає мати Галина.

Зараз родина Коцюбайло разом із внуками, невістками та зятями налічує більше 20 людей. Розповідають, що коли усі разом збираються за одним столом, то справді стає тісно, але по-справжньому весело.


Читайте також:


Залишити коментар: