На Прикарпатті оштрафували приватне підприємство на 300 тисяч гривень за нелегальних працівників



На Прикарпатті у приватному підприємстві, що спеціалізується на лісопильному та стругальному виробництві, встановили порушення вимог законодавства про працю.

- джерело.

Про це інформує Фіртка з посиланням на Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

Відомо, що в ході проведеного Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області інспекційного відвідування виявили шість працівників без належного оформлення трудових відносин.

У зв’язку із виявленими порушеннями законодавства про працю, на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпП України Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області оштрафували на 300 тисяч гривень.

Не погодившись із зазначеним рішенням Управління Держпраці в Івано-Франківській області, підприємство оскаржило постанову про накладення штрафу до суду.

За результатами розгляду даної адміністративної справи Івано-Франківським окружним адміністративним судом позов приватного підприємства задовільними, а постанову про накладення штрафу скасували.

Так, Восьмий апеляційний адміністративний суд у Постанові наголосив, що вважає помилковими висновки суду першої інстанції про невстановлення факту допуску шістьох працівників до роботи без належного оформлення трудових відносин.

Таким чином, суд апеляційної інстанції надав належну правову оцінку правомірності дій та висновків Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зобов’язано підприємство сплатити штраф у розмірі 300 тисяч гривень.


Читайте також:


Залишити коментар: