На Польських кордонах знято обмеження для українців



У Польщі з 19 лютого знято обмеження на прикордонний рух на кордоні з Україною та в пунктах пропуску повітряного кордону.

Пише - джерело.

Про це йдеться на сайті Прикордонної служби Республіки Польщі, пише nta.ua.

«З 19 лютого ц.р. іноземці, які перетинають державний кордон на ділянці з Україною, а також на повітряних прикордонних переходах, не обмежуються метою в’їзду на територію Польщі. На польських кордонах, які є зовнішніми кордонами ЄС, відновлено правила в’їзду до пандемії», – йдеться у повідомлені.

Відтак, зазначають, що в’їзд цих осіб відбувається на загальних умовах після виконання умов в’їзду та перебування, зазначених у положеннях Регламенту (ЄС) 2016/399 Європейського Парламенту та Ради про Кодекс правил ЄС, що регулюють переміщення осіб через кордон (Шенгенський прикордонний кодекс).

Також зауважують, що зняття обмежень не стосується кордону з Росією та Білоруссю (включаючи авіасполучення з Росією та Білорусією). «У всіх епізодах мандрівники все одно повинні перебувати на карантині після перетину кордону», – зазначають у повідомлені.

Наразі обмеження пасажиропотоку на повітряних прикордонних пунктах пропуску на в’їзді до Польщі (з точки зору мети в’їзду) поширюються лише на перетин кордону з Росією та Білоруссю та авіасполучення з Росією та Білоруссю.

Іноземці, які прибувають з інших країн, окрім Росії та Білорусі, не обмежені метою в’їзду на територію Польщі, а їх в’їзд здійснюється за загальними правилами – вони повинні мати відповідні та дійсні проїзні документи.

Нагадаємо, що влада Словенії прийняла рішення про послаблення карантинних обмежень. Зокрема, від 19 лютого 2022 року в країну туристам можна в’їхати без довідки про щеплення, негативного тесту на COVID або довідки про одужання від коронавірусу.


Читайте також:


Залишити коментар: