На полі біля Києва створили найбільший герб України. Фото



8 липня, у селі Велика Олександрівка, Бориспільського р-ну, Київської області відбулась реєстрація національного рекорду: найбільший герб України, створений на полі за допомогою інноваційних технологій.
Про це пише agronews.ua.

Пише - джерело.

Герб України на площі 60 000 м2 висіяли на полігоні аграрних інновацій Digital Field. Зробили це за допомогою технологій точного землеробства.

Для висіву герба підібрали найсучасніші ресурси – добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими довший час.

Проект був створений з нагоди 30 річниці Незалежності та з метою продемонструвати інноваційний потенціал українського аграрного сектору.

Полігон аграрних інновацій неподалік Києва та за 12 кілометрів від аеропорту Бориспіль і його поля добре видно з вікон літаків, які пролітають над ними. Тож гості країни чи ті, хто повертається додому, вже можуть бачити «живий» герб України, створений на полі.

«Використовуючи сучасні агротехнології, будь-яке поле можна перетворити на витвір мистецтва. Для створення герба ми розробили електронну карту-завдання, прив’язавши норму висіву до GPS-координат. Потім карту завантажили у бортовий комп’ютер трактора, який управляв сівалкою точного висіву – Precision Planting. Техніка рухаючись по полю, фактично без людського втручання, висіяла герб, автоматично відключаючи секції у потрібних місцях», – розповів Ярослав Бойко, СЕО AgriLab, ініціатора проекту.

Про герб у цифрах: 406 270 насінин висіяли, 60000 м2 – загальна площа поля з гербом, 275 метрів висота символіки.


Читайте також:


Залишити коментар: