На Львівщині затримали посадовців “Укрзалізниці”: замість нових деталей постачали вживані запчастини з Росії



Служба безпеки України задокументувала мільйонні зловживання посадовців Регіональної філії “Львівська залізниця” під час проведення закупівель запчастин для рухомого складу.

- джерело.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці філії “домовились” з комерсантами про закупівлю необхідних залізниці запчастин на суму понад 3,7 мільйона гривень. За даними слідства, підрядники замість нових деталей постачали вживану продукцію, яку ввозили з Російської Федерації. Кошти, отримані від держпідприємства, зловмисники переводили на рахунки комерційних структур з ознаками фіктивності для виводу в “тінь”.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підрозділах Укрзалізниці правоохоронці вилучили вживані запчастини до рухомого складу та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує здійснення оборудок.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Встановлюється причетність керівників усіх ланок Регіональної філії Укрзалізниці до протиправної діяльності.

Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

                                                     


Читайте також:


Залишити коментар: