На Херсонщині окупанти розстріляли родину з двома дітьми



Російські військові розстріляли під Новою Каховкою українську родину з Херсона, серед яких було двоє дітей, найменшому з них, хлопчику Іванку, – лише півтора місяця, його вбили першим пострілом в голову.
Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Денис Федько, батьки та племінники якого були жорстоко розстріляні росіянами при виїзді з села Веселе.

Пише - джерело.

«Це відбулося в перший день війни (24 лютого – ред.), російські війська все підступали і підступали, вже захопили Каховку і Веселе, де були наші рідні. Батько поїхав у Херсон, щоб забрати дружину мого брата з дітьми, бо брат – поліцейський і був на службі. Потім разом з родичами з Веселого переїжджали ГЕС двома машинами, і перша проскочила, а другу, де були мої батьки, наша невістка Ірина і двоє дітей – Софійка 6 років і Іванко, якому лише півтора місяця, зупинили і розстріляли», – розповів Федько.

Він додав, що трагедія сталася близько 16:00, чоловік якраз розмовляв з мамою телефоном і чув постріли і крики.

«Пролунав постріл, машина зупинилася, мама почала кричати, як так можна і що в авто діти. Далі відкрили двері, я чув рації російських військових. Дуже сильно плакав малий, пролунали перші постріли і він стих… Вони вбили дитину, прострелили йому голову. Далі знову автоматні черги і вони вбили всіх. А я не міг нічого зробити», – сказав Федько.

Чоловік розповів, що він передзвонив тітці, яка їхала в першій машині, вони повернулися та забрали тіла рідних, власноруч витягуючи їх з машини, та відвезли в лікарню Нової Каховки. Тіла загиблих віддали з лікарні більш ніж за добу і родичі перевезли їх в морг. Тепер їх поховають ритуальні служби в Новій Каховці, бо Денис Федько і його брат Олег не можуть їх забрати і поховати – в місті діє окупаційна влада.


Читайте також:


Залишити коментар: