На Донбасі бойовики масово вербують дітей, порушуючи закони війни



За участь в бойових діях засуджено майже 30 неповнолітніх українців

- джерело.

Правоохоронці фіксують численні випадки вербування дітей проросійськими бойовиками на Донбасі, що порушує закони ведення війни. Українські суди винесли вирок вже 29 неповнолітнім українцям за участь у війні на Донбасі на боці окупантів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Ватажки бойовиків, починаючи з 2014 року, масово вербують неповнолітніх для залучення до участі в бойових діях проти українських військових в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Один з випадків вербування дитини було зафіксовано у вересні 2014 року. Тоді окупанти залучили до своїх підрозділів 16-річного юнака, видали йому вогнепальну зброю та відправили охороняти та патрулювати захоплену територію. Юнака засудили до позбавлення волі на понад 3 роки.

Зазначається, що участь неповнолітніх у збройних конфліктах заборонена статтею 4 Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини, яка була ратифікована як Україною, так і Росією.

За фактом численних випадків вербування дітей бойовиками Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України, тобто порушення законів та звичаїв війни.


Читайте також:


Залишити коментар: