“Ми не беремо участі в агітаційних мітингах”: У Зеленського прокоментували сольні дебати Порошенка



Кандидат в президенти України Володимир Зеленський чекає чинного президента Петра Порошенка на передвиборні дебати в п’ятницю, 19 квітня, на НСК “Олімпійський”, а сьогодні під стадіоном проходив агітаційний мітинг Петра Порошенка.

- джерело.

Про це повідомили в штабі Володимира Зеленського з питань ходу виборчої кампанії.

“Було озвучено, що ми чекаємо Петра Олексійовича [Порошенка] 19 квітня в 19:00 на” Олімпійському”. Будемо сподіватися, що у нього все-таки знайдеться можливість туди прийти. Якщо ні, то нам здається, що просто Петро Олексійович хоче реально піти від цих дебатів. Те, що там сьогодні Зеленського не буде, було відомо заздалегідь. І це було чомусь бажання Порошенка туди сьогодні прийти. Він виконав те, що він хотів. Але дебати сьогодні не повинні були проходити”, – сказав спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков.

За словами Разумкова, йшлося про те, щоб проводити дебати саме на самому стадіоні, щоб громадяни України могли не тільки дивитися і слухати дебати по телевізору, але і бути присутніми на них.

“Сьогодні ж пройшов агітаційний мітинг Петра Олексійовича під стадіоном. Ми не беремо участі в агітаційних мітингах поки ще чинного гаранта Конституції”, – підкреслив Разумков.

Спікер штабу також зазначив, що закон не передбачає проведення дебатів в будівлі або в кімнаті на Громадському телебаченні, як написано в постанові ЦВК України.

“Це вже адресація до постанови ЦВК, але, при всій повазі, закон стоїть вище такої постанови. У законі ніде не прописано, що дебати повинні відбуватися в студії” Громадського “за такою-то адресою – це вільне трактування закону, як це часто буває у представників діючих політичних еліт. Коли вигідно – закон намагаються підлаштувати під свої потреби”, – пояснив Дмитро Разумков.

Відзначимо, кандидат в президенти України Володимир Зеленський подивився свої дебати з Петром Порошенком в прямому ефірі на Facebook.


Читайте також:


Залишити коментар: