Ми брати! Сенцов зробив скандальну заяву про росіян і українців



Росіяни і українці є братніми народами з невеликими відмінностями. Таку заяву зробив звільнений з російського ув’язнення український режисер Олег Сенцов в інтерв’ю німецькому виданню.

- джерело.

“Я провів час на акціях протесту на Майдані і думав, що путінська система з її беззаконням і варварством скоро завалиться, що народ цього більше не витримає і що гряде революція. Ми, росіяни і українці, споріднені народи, ми, по суті, брати з невеликими відмінностями між нами. У мене самого російське походження”, – зазначив він.

“Але з кожним роком перебування в тюрмі я все ясніше розумів, що людям абсолютно байдуже, що відбувається в їхній країні”, – додав Сенцов.

За його словами, росіяни дистанціювалися від держави і вважають, що все одно нічого не можуть змінити.

“Навіть після 20 років Путіна вони не зрозуміли, що він може бути проблемою. Вони вважають злидні нормальним, так само як і той факт, що держава мало піклується про них, що вона постійно бреше і що і поліція, і суди корумповані”, – підкреслив режисер.

Сенцов додав, що росіяни не вірять, що в Європі є країни, де все зовсім по-іншому.

Водночас, згодом, колишній політв’язень заявив, що його слова про спорідненість українців і росіян, сказані раніше в інтерв’ю, намагаються “перекрутити і вивернути потрібною злостивцям стороною”.

Про це він написав у Facebook. При цьому Сенцов підкреслив, що “гордий називати себе українцем”.

“В мені немає ні краплі української крові, якщо розглядати питання походження. Але я громадянин України, народжений на її землі, як і багато хто з нас, хто усвідомив причетність і відповідальність за свою країну, там, на Майдані і який брав активну участь в боротьбі за справжню незалежність своєї батьківщини.

Я гордий називати себе українцем і бути частиною нової української нації, що не формується виключно за національною ознакою, а об’єднується насамперед загальною системою цінностей. В цьому і є наше головне і глибинне відміну від сучасних х росіян”, – розповів Сенцов.

Він також висловив упевненість небезпеки нерозуміння між двома народами. Це, впевнений Сенцов, зазвичай закінчується “танками, снарядами і багнетами”.

При цьому режисер підкреслює дивиність спроб заперечення “спорідненого походження українського та російського народів”.

“Дивно намагатися вибудувати українську націю за чистотою крові або не помічати, що ми всі різні і об’єднані насамперед любов’ю до України. Коли Каїн убив Авеля, він не перестав вважатися його братом, але він став при цьому вбивцею. А це важливіше будь-яких суперечок про родинні коріння”, – резюмує Сенцов.


Читайте також:


Залишити коментар: