Можуть закрити кордони: лікар розповів, чим небезпечні липові COVID-сертифікати



Підробка COVID-сертифікатів може привести до закриття кордонів для українців, тому населення потрібно всіляко стимулювати вакцинуватися.

- джерело.

Про це лікар-імунолог Борис Донський розповів в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV.
На думку імунолога, підроблених COVID-сертифікатів в Україні незначна кількість, але незважаючи на це, є великий ризик того, що всі українські сертифікати перестануть визнавати в світі. Доведеться кожен раз при в’їзді в іншу країну доводити їх достовірність.

“Частка таких підробок невелика і не представляє значного обсягу. Хоча, з іншого боку, ми всі ризикуємо, що всі навколишні країни приймуть рішення не пускати українців, знаючи, що їхні сертифікати липові”,- каже Донський.

Якщо іноземні прикордонники виявлять кілька підроблених українських сертифікатів, то влада країни може просто закрити в’їзд для громадян нашої країни.

Лікар також вважає, що людей потрібно правильно мотивувати зробити щеплення від COVID-19.

“Я завжди говорив, що тут не батогом треба працювати, тому що ми будемо мати саме такий результат (підробку сертифікатів – (прим. ред.). Треба стимулювати саме пряником, якимись бонусами, послабленнями, фінансовими виплатами для пенсіонерів. Це було б набагато правильніше”., – стверджує він.

Борис Донський вважає, що влада країни може самі змушувати людей йти нечесним шляхом і підробляти документ.

“Дійсно, є певна категорія людей, які мають протипоказання, або вони переконані, що вони мають протипоказання, чи вони перенесли перше щеплення дуже погано. Цих людей неможливо переконати зробити друге щеплення, а вони хочуть сертифікат. Ми змушуємо їх йти якимись зовсім нечесними шляхами для того, щоб його отримати. Ми самі стимулюємо цей ринок”., – заявляє імунолог.


Читайте також:


Залишити коментар: