МОЗ: при дотриманні всіх карантинних заходів пік малоймовірний



Раніше в МОЗ повідомляли про можливий пік через тиждень

В Україні може не відбутися пік захворюваності коронавірусом COVID-19 при дотриманні всіх карантинних заходів. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент РБК-Україна.

- джерело.

Як наголосив міністр, для цього в Україні і вводилися обмежувальні заходи карантину.

“Всі ці заходи, які ми проводимо, з точки зору введення карантину, я впевнений, що якщо ми будемо слідувати рекомендаціям та затвердженого плану Моз, ми в змозі уникнути піку”, – заявив Степанов.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у Міністерстві охорони здоров’я очікують новий спалах коронавірусу через тиждень. За його словами, пік очікується якраз через 14 днів після Великодня, так як багато українців не дотримувалися умови карантину в цей день.

Нагадаємо, за останніми даними Моз, станом на ранок 28 квітня в Україні число заражених коронавірусом склало 9 410 чоловік. За минулу добу підтвердили 401 новий випадок, що на 9 більше, ніж днем раніше. При цьому одужали 992 пацієнта.

Також повідомлялося, що за минулу добу в Україні померло 18 пацієнтів з COVID-19. Загальна кількість жертв коронавіруса зросла до 239.


Читайте також:


Залишити коментар: