МОЗ хоче залучити приватні клініки до лікування хворих і вакцинації від COVID-19



Міністерство охорони здоров’я розглядає варіанти залучення приватних клінік до боротьби з COVID-19, в тому числі до проведення вакцинації.

- джерело.

Джерело: головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко у коментарі журналістам у суботу, передає “Інтерфакс-Україна”

Пряма мова: “Ми розраховуємо на приватні лікарні, і я вже домовляюся про велику скайп-конференцію з власниками приватних клінік. Це будуть клініки по всій Україні”.

“Якщо, не дай Бог, настане колапс у системі охорони здоров’я, ми вивчаємо, як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план “Б” повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися одразу без будь-яких нюансів. Питання оплати повинно бути відпрацьоване”.

Деталі: Ще одним напрямком співпраці з приватними клініками в боротьбі з COVID-19 Ляшко назвав їхню участь у вакцинації від коронавірусу.

Пряма мова: “Це буде імунопрофілактика безпрецедентна, за фактом величезна кількість населення має бути охоплена вакцинацією. Без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Ми хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства”.

“Якщо вони відкриють у себе кабінети вакцинації і будуть безкоштовно вакцинувати, то я хочу з ними проговорити умови – або вони зроблять це безкоштовно, держава їм тільки передасть кошти для вакцинації, або там буде якась послуга, яку ми повинні будемо враховувати”.


Читайте також:


Залишити коментар: