МОН проти закриття шкіл для дітей з особливими потребами



Міністр освіти Сергій Шкарлет наголошує на необхідності збереження існування в регіонах спеціальних закладів для навчання дітей з особливими освітніми потребами.
За його словами, діти, які за своїми психофізичними особливостями не можуть навчатися в інклюзивних класах та потребують особливої підтримки, не можуть бути позбавлені права на освіту.

Пише - джерело.

Про це пише Освіта.ua.

Окрім того, у Міністерстві освіти повідомляють, що в разі порушення прав дітей з особливими освітніми потребами на освіту освітнє відомство не погоджуватиме рішень щодо реорганізації чи ліквідації таких закладів.

«Одне зі стратегічних завдань освітніх реформ – забезпечити право на якісну освіту дітям з особливими освітніми потребами, тим більше, коли йдеться про специфічну організацію освітнього процесу та надання високоспеціалізованих комплексних послуг», – зазначає міністр.

Він нагадав, що у квітні 2021 року набув чинності закон щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу.

Згідно з його положеннями відбувається оптимізація мережі спеціальних шкіл задля створення нових можливостей для дітей, які потребують індивідуального підходу в навчанні.

«МОН та я особисто підтримуємо депутатську ініціативу щодо моніторингу ситуації з реалізації згаданого закону на місцях. Ми наполягаємо на необхідності зважених підходів засновників до оптимізації мережі таких шкіл, а особливо, коли йдеться не просто про утримання закладів, а про право дитини на освіту», – підкреслив Сергій Шкарлет.


Читайте також:


Залишити коментар: