Мобілізувати з 21 до 50: у Зеленського розповіли подробиці



Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки обговорює можливість зниження верхньої межі призовного віку до 50 років. Нібито люди від 50 до 60 років краще допомагатимуть економічній ситуації. Про це пише “Телеграф”.

- джерело.

Пропозиція знизити вік призову до 20 років вперше прозвучала у квітні від ветерана АТО та керівника фонду “Повернися живим” Тараса Чмута. У розмові з “Телеграфом” він наголосив, що питання про зниження верхньої планки мобілізаційного віку з 60 до 50 років у будь-якому випадку потребує ретельного дослідження.

Своїми думками з цього приводу поділився відомий волонтер та керівник благодійної організації “Фонд “Мир і Ко”, учасник АТО Мирослав Гай. “Війна – це справа молодих”, – каже він, цитуючи відому пісню Віктора Цоя. Вони мають кращу фізичну підготовку, швидкість реакції та здатність навчатися новому.

В Україні з 18 років молодь може купувати алкоголь і тютюн, одружуватися, працевлаштовуватися без дозволу батьків. Держава визнає 18-річних дорослими, здатними ухвалювати відповідальні рішення, нагадує Мирослав Гай.

Однак Мирослав наголошує на складності ситуації – ми зараз ведемо екзистенційну війну. Йдеться про існування нашої держави на політичній карті світу. Отже, пропозиції щодо зниження мобілізаційного віку до 20 років слід розглядати в контексті цих реалій.

На думку військового експерта Романа Світана, навчання у військовій справі можна пропонувати вже зі шкільної лави приблизно з 16-17 років. Однак воно має мати виключно підготовчий та добровільний характер без участі у бойових діях.

В ОП розповіли, чи планують в Україні зменшити мобілізаційний вік до 21 року. “Є реакція у відповідь представників галузевого комітету Верховної Ради, знизити верхню планку до 50 років. Більше нічого не обговорюється, і на сьогоднішній день планів знизити мобілізаційний вік до 21 року немає”, – сказав радник керівника ОП Михайло Подоляк.

 

Сообщение Мобілізувати з 21 до 50: у Зеленського розповіли подробиці появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: