Мобілізація-2022: чи має чинність повістка, підписана родичем призовника



Існує три основні види вручення повістки, але лише два з них дієві

Пише - джерело.

ВУкраїні триває друга хвиля мобілізації громадян, котрі бажають протистояти прогресуючій російській агресії. Чимало українців призовного віку отримали повістку, яка передбачає їхню появу у військкоматі, проте за декого подібні “листи щастя” отримували родичі.

Чи мають такі повістки законну силу, пояснили на “Юридичному порталі України”.

Чому росії не виграти війну проти України?

Усього існує кілька способів вручення повісток. Слід пам’ятати, що кожен із них має свої наслідки.

Повідомлення вручено до рук і підписано особисто. Це може статися вдома, на роботі, а у воєнний час взагалі скрізь, включаючи блок-пости. Отримавши подібну повістку, чоловік має певний відрізок часу, щоб з’явитися перед військкомами.
Порядок денний був вручений дружині, батькам або іншим родичам призовника. Такий документ також має юридичну силу та є необхідністю до появи у військкоматі.
Повідомлення залишили “у двері” або закинули у поштову скриньку. За неявку призовника до військкомату після такого порядку денного відповідальність не передбачається, адже документ не був підписаний. Втім, якщо чоловіка раніше вже викликали до військового, і цьому є доказ — відео, фото, аудіо, доведеться відповідати за всією суворістю закону.

Також додамо, що отримання повістки для чоловіка навіть у воєнний час не завжди означає стовідсоткову гарантію призову до армії. Деякі повістки передбачають уточнення облікових даних людини, інші — закликають пройти медкомісію, з’явитися на призовному пункті або безпосередньо звуть на військову службу до лав ЗСУ.


Читайте також:


Залишити коментар: