Мінюст заплатить 17 мільйонів італійським юристам за захист від родичів загиблого журналіста Рокеллі



Сума позову становить 1,8 млн євро.

- джерело.

Міністерство юстиції України 13 червня уклало угоду з юридичною фірмою «Legance – Avvocati Associati» (Італія) про послуги з юридичного консультування та представництва на 571 тис євро, або 17,06 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

У грудні 2018 року Мін’юст за 26 тис євро замовив цій фірмі представництво у справі за позовом родичів загиблого в 2014 році під Слов’янськом Донецької області журналіста Андреа Рокеллі та інших до держави Україна. Сума позову становить 1,8 млн євро.

Крім переможця, у тодішніх переговорах брали участь «Losengo Soliani – Studio Legale Associato», «Studio Legale Augusto Dossena» та італійський адвокат Lino Terranova.

Як відомо, у 2017 році в Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа за підозрою у вбивстві Андреа Рокеллі біля Слов’янська в травні 2014 року.

Військовий відкидає обвинувачення і заперечує свою причетність до смерті Рокеллі та його російського перекладача Андрія Миронова. Батьки Марківа та журналістські організації Італії наполягають на версії умисного вбивства фотокореспондента під час війни на Донбасі. Обвинувачення проти Марківа та України об’єднані в одну справу.

Цьогоріч «Legance – Avvocati Associati» продовжить представляти Україну в цій справі.

Погодинна ставка юристів Стефано Парлаторе і Сільвіа Коссу становить 320 євро.

У якості третіх осіб залучать адвоката Ніколо Бертоліні Клерічі по 320 євро за годину та юристів адвокатського об’єднання «Сергій Козьяков та Партнери» (засноване Миколою Подпаловим і головоюВищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергієм Козьяковим) Андрія Карнаухова, Олену Гладюк і Андрія Пилипенка по 180 євро за годину.

Також кошторис договору включає послуги експерта з міжнародного гуманітарного права Миколи Гнатовського по 180 євро за годину та балістичні експертизи за ініціативою України за призначенням суду в разі задоволення судом відповідного клопотання.

Переклад з італійської на англійську чи українську мови коштує 50 євро за сторінку.


Читайте також:


Залишити коментар: