Мінімалка до 5 тис. грн.: кому з українців пощастить



Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні позначиться тільки на деяких громадянах.

- джерело.

Так, на думку викладача Києво-Могилянської бізнес-школи, співзасновника громадського об’єднання “Нова країна” Валерія Пекаря, нова мінімалка вигідна виключно працівникам бюджетної сфери, вона ніяк не відіб’ється на рівні оплати праці більшості українців, повідомляє Політека.

Пекар каже, що реальна зарплата не має ніякого відношення до мінімальної. “Це результат реальної ситуації на ринку праці … Мінімальна зарплата турбує людей, які отримують гроші тільки з бюджету, тому що для них вона як раз і визначає розмір їх стану”, – пояснив експерт.

Переважна більшість людей, які виробляють щось в економіці і працюють в приватному секторі, на його думку, мінімальна зарплата абсолютно не цікавить. Оскільки їх реальна зарплата є результатом угоди на ринку праці.

Чому влада обіцяє підвищити мінімалку? Експерт каже, що таким чином політики намагаються завоювати їх перевагу на майбутніх президентських і парламентських виборах.

При цьому реальне підвищення мінімалки може розбалансувати бюджет, що, в свою чергу, викличе падіння гривні і невдоволення міжнародних партнерів країни.


Читайте також:


Залишити коментар: