Меру Куп’янська, який здав місто, повідомили про підозру у держзраді



Харківська обласна прокуратура повідомила заочно про підозру Куп’янському міському голові Харківської області Геннадію Мацегорі (партія «Опозиційна платформа – За життя») у державній зраді за здачу міста російським окупантам.

Пише - джерело.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Харківською обласною прокуратурою вжито всіх передбачених вимогами КПК України заходів та повідомлено про підозру Куп’янському міському голові Харківської області у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України)», – інформують в ОГП.

Як встановлено слідством, 27 лютого Мацегора звернувся до командування збройних сил Російської Федерації, які незаконно розташовані на території Куп’янська, з пропозицією у наданні підтримки та матеріального забезпечення під час перебування російських військових на території міста. Міський голова забезпечив військовослужбовців збройних сил РФ транспортом, житлом, пальним та їжею на час їхнього перебування.

«Він діяв умисно, з метою зміни меж території України, про що повідомив публічно в інтернеті. Внаслідок вчинення таких дій територія Куп’янська вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України)», – наголосили в прокуратурі.

Нагадаємо, у Харківській області в перший день війни загинуло 23 цивільні особи, переважно від артилерійських та ракетних обстрілів військ російських окупантів.


Читайте також:


Залишити коментар: