Мертві душі атакують: Перед виборами заради успіху Вакарчука і Гриценка працювала ціла “ферма” ботів



Працівники київської “ботоферми” напередодні парламентських виборів писали тисячі проплачених коментарів в інтересах політика Анатолія Гриценка і його партії “Громадянська позиція”, а також співака Святослава Вакарчука та партії “Голос”.

- джерело.

Журналіст “Слідство.Інфо” Василь Бідун півтора місяці працював під прикриттям на київській “ботофермы”, яка пов’язана з піар-агентством “Pragmatico”.

Йому давали завдання писати коментарі на підтримку українських політиків, які балотувалися до Верховної Ради. Завдання співробітники ботоферми отримували в чаті месенджера Telegram у вигляді тез. У них пояснювалося, в якому ключі треба залишати коментарі в соцмережах.

Наприклад, коли інтернет-боти працювали в інтересах Анатолія Гриценка і його партії, акцентувати треба було на військовому досвіді політика і його професіоналізмі. У той же час, боти повинні були критикувати політичних суперників Гриценко – Ігоря Смешка і Святослава Вакарчука.

Загалом, ботоферма написала мінімум 24 тисячі коментарів в інтересах “Громадянської позиції” та її лідера.

А 8 липня, за два тижні до парламентських виборів, “ферма” почала працювати в інтересах Святослава Вакарчука і його партії “Голос”, яку боти атакували напередодні.

“Боти” писали коментарі на підтримку політика, акцентуючи на молодих обличчях і незаплямованою репутації членів партії, і залишили в інтересах “Голоси” близько 6 тисяч коментарів.

Анатолій Гриценко назвав питання журналістів “дилетантськими” і відмовився давати коментар.

Святослав Вакарчук спростував причетність “Голоси” до послуг ботоферми і сказав, що навіть не знає, як ця технологія працює.


Читайте також:


Залишити коментар: