Мер Івано-Франківська пригрозив працівникам виконкому звільненням за відмову від вакцинації



Мер Івано-Франківська пригрозив працівникам виконкому звільненням за відмову від вакцинації

- джерело.

До мера омбудсмен направила лист

Омбудсмен Людмила Денисова направила лист міському голові Івано-Франківська. Про це повідомляється на каналі омбудсмена в Telegram.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

У повідомленні говориться, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини виявила в Facebook пост від міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

У тексті говорилося, що всі працівники виконкому міської ради повинні бути вакциновані.

“Було виявлено повідомлення міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа про те, що працівники виконавчого комітету міськради повинні бути 100% вакциновані. А в разі відмови від щеплення, за його словами, до них будуть застосовані заходи дисциплінарного впливу, зокрема, звільнення”, — йдеться в повідомленні на Telegram-каналі.

До мера омбудсмен направила лист. У листі зазначено, що не допустимо порушувати конституційні права, а тому слід дотримуватися норм Конституції, зокрема, статті 43. У зазначеній статті гарантується кожному право на працю і захист від незаконного звільнення.

За словами Людмили Денісової, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України № 3018 “Про затвердження Дорожньої карти щодо впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2” від 24 грудня 2020 року, вакцинація від СOVID-19 добровільна для всіх груп населення і професійних груп.

У Кодексі законів про працю України заборонено прояв дискримінації в сфері праці, в тому числі і стосовно стану здоров’я.

Парламентська Асамблея Ради Європи в резолюції 2361 (2021) зазначає, що вакцинація громадян не є обов’язковим і ніхто не може зазнавати політичного, соціального або іншого тиску для її проходження.

Як писав портал “Коментарі”, омбудсмен пояснила чому не можна оприлюднювати списки боржників. Повідомляється, що українці масово скаржаться на те, що представники підприємств, що надають населенню природний газ, воду, електроенергію, поширюють списки споживачів, які мають борги. У списках, які розміщують в інтернеті, під’їздах, є персональні дані людей, які заборгували перед постачальниками житлово-комунальних послуг. Серед персональних даних, в основному, вказані суми боргу, адреси проживання осіб, номери особових рахунків.


Читайте також:


Залишити коментар: