Медведчуку загрожує арешт: прокуратура вимагає заставу в мільярд гривень



Нардепу Віктору Медведчуку сьогодні повідомили підозру в контрабандних перевезеннях вугілля з тимчасово окупованих РФ територій Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

- джерело.

Як повідомляє слідство, Медведчук був причетний до створення штучних перешкод для постачання вугілля в Україну з ПАР. Під час окупації Донбасу російська влада хотіли зупинити поставки вугілля для України на світовому ринку. Тоді Медведчук вступив в змову з деякими українськими чиновниками, щоб штучно створити обмеження для траншу.

Після чого за сприяння нардепа були створені незаконний схеми для поставок вугілля на українські держпідприємства з окупованих територій Донбасу. У слідства маються докази про ведення незаконного “бізнесу” у вигляді аудіозапису розмови Медведчука і російського політика Владислава Суркова, і іншими представниками Кремля.

Правоохоронці стверджують, що завдяки посередництву бізнесмена Сергія Кузяри, соратника Медведчука, було вибрано два практично не працючих підприємства на окупованому Донбасі. Для них були спеціально відкриті банківські рахунки, а в керівництві стояли проросійські бойовики. Саме з ними були укладені договори на поставку породи.

За наявними відомостями, дана схема за весь свій час роботи профінансувала так званих “Л/ДНР” на суму понад 200 млн гривень.

“Ми знаємо про передачу готівки в” Л/ДНР “і перерахування коштів підприємствам з окупованих територій. Більш того, ми бачимо, що ті плани, які обговорюють фігуранти (зміна керівників підприємств, відкриття банківських відділень і інше) згодом були реалізовані”, – прокоментував ситуацію глава СБУ Іван Баканов.

Зараз слідство триває. Крім Медведчука підозра хочуть оголосити ще двом причетним особам.

Генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що прокуратура у справі Медведчука вимагатиме заставу в розмірі 1 млрд гривень або арешт.


Читайте також:


Залишити коментар: