Матір і донька померли з різницею в три дні від коронавірусу у Києві (ФОТО/ВІДЕО)



Коронавірус почав вражати і молодших хворих

- джерело.

У Києві нових випадків коронавірусу нині найбільше.

За офіційними даними, місць для недужих на COVID-19 поки що вистачає. Майже 200 осіб у столиці перебувають в інтенсивній терапії. Близько трьох десятків — під’єднані до апаратів ШВЛ. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами лікаря-анестезіолога 9-ї міської лікарні столиці Володимира Лиходієвського, у порівнянні з минулим місяцем наразі важкі форми COVID-19, які доходять до реанімації, молодшають.

Сьогодні вночі у нас померла жінка з важкою формою COVID-19. У цієї жінки три дні тому померла донька 36 років, яка хворіла на коронавірус, — розповідає Альона Хомякова, завідувачка відділення анастезіології та інтенсивної терапії інфекційних хворих.

Лікарі говорять, що стає важче, попри те, що теоретично можна було б звикнути до COVID-19, але до пандемії звикнути не можна.

З часом стає важче і фізично, й емоційно через те, що немає змоги розслабитися і дуже важко втрачати пацієнтів.

Хворі стали важчими і їх більшає. Немає жодного спочинку. Тільки-но ліжко звільняється, його одразу ж займають, — говорить лікар відділення.

Те, що допомагає лікарям — це коли вдається пацієнтів врятувати, особливо тих, хто був важким, на ШВЛ. Своєю чергою, пацієнти, коли вже мають змогу говорити, зізнаються, що не мають жодного бажання сумніватися в існуванні COVID-19 як хвороби.

Днями у відділенні померли близькі родичі — матір і донька. В обох була важка пневмонія.

Більше про це в сюжеті ТСН:

Це реалії роботи українських лікарів.


Читайте також:


Залишити коментар: