Масове отруєння підробленим алкоголем в Туреччині: 43 померло



Жертвою виробників контрафактного алкоголю в Туреччині в сезоні 2020 року стало близько 70 осіб. З них 43 отруїлися паленою продукцією на смерть, іншим доведеться проходити тривале лікування. Такі дані представив турецький телеканал NTV. Відзначається, що мова йде в основному про місцеві постраждалих – громадян Туреччини. Однак, дуже насторожує, що такі інциденти з підробленим алкоголем в Туреччині все частіше відбуваються в готелях, де відпочивають  туристи.

- джерело.

Фактично правоохоронці фіксують «епідемію» розтину фактів «частування» туристів контрафактним алкоголем в цьому сезоні на всіх турецьких курортах. Фабрики отрути функціонують безперебійно, тільки днями сили правопорядку «накрили» одну таку «фабрику» в провінції Мерсін. У зв’язку з коронавірусів і падінням турецької ліри «легальний» алкоголь стає все дорожче, і є ризик, що «спритні» менеджери із закупівель в готелях все більше будуть цікавитися «лівими» постачальниками з паленої отрутою. Принаймні факти підтверджують: контрафактну отруту розливають для готелів і труять їй туристів.

У зоні ризику і улюблені російськими туристами курорти. Нагадаємо останні випадки. На початку жовтня понад 22 тисяч пляшок підробленого алкоголю конфіскувала поліція в одному з готелів на курорті Аланія. Мова, правда, йде про пляшечках по 100 мл., Якими наповнюють готельні міні-бари. В основному це псевдо-імпортні напої – понад 5 тис. Пляшок як би віскі Gren Elder, понад 6 тис. Пляшок текіли, а також джин, горілка та інші напої нібито імпортного виробництва.

«Склад» зберігався в конференц-залі готелю. Менеджер зі закупівель готелю доставлений в поліцію. Контрафакт перевіряє лабораторія. Подробиці про інцидент можна прочитати в матеріалі « Ще один готель в Туреччині викрито в підробленому алкоголі для туристів ». Про інше подію розповідається в матеріалі « ПП в 5-зірковому готелі Туреччини: заарештований великий склад підробленого алкоголю – туристів споювали контрафактом ».

За вересень, згідно турецьким ЗМІ, було виявлено два таких випадки. На початку вересня турецька жандармерія провінції Анталья, за наводкою інформатора, який працює в готельному бізнесі, накрила склад відомого готелю в районі Сіде, який був забитий під зав’язку підробленим алкоголем. В ході проведеної операції було вилучено 1153 літра підроблених напоїв, в тому числі 654 літра горілки, 388 літрів ракії і 111 літрів джину. 20 вересня в ході рейду, проведеного Управлінням безпеки Анталії, на складі в центрі міста і в 5-зірковому готелі в фешенебельному курортному районі Серік було вилучено в цілому 9 тисяч 51 пляшки підробленого алкоголю. Було проведено обшук в 5-зірковому готелі в районі Серик, хоча його назва і не називається. У його коморах були знайдені великі запаси підроблених напоїв, призначених як для поширення всередині готелю,

У той же час очевидно, що абсолютна більшість мережевих готелів Туреччини, особливо люксового сегмента, дуже комфортні для відпочинку і абсолютно безпечні, тому що ретельно стежать за своєю репутацією.


Читайте також:


Залишити коментар: