Марцінків розповів, як Франківськ готується на випадок масштабної війни



Івано-Франківськ розробляє план, щоб мати можливість забезпечити прийом до 30 тисяч людей, які можуть приїхати зі сходу України у випадку широкомасштабної війни з Росією. Про це йшлося на брифінгу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та його заступника Руслани Гайди після позачергового засідання комісії ТЕБ і НС.

Пише - джерело.

Комісія відбулася в закритому режимі. Марцінків розповів, що на комісії також заслухали керівників закладів охорони здоров’я щодо готовності надавати медичну допомогу, проговорили, як забезпечити медичні заклади додатковими джерелами електроенергії.

Не виключено, що людей, які приїдуть, будуть розміщати у гуртожитках університетів та ПТУ. Також готові залучити відпочинковий табір «Лімниця».

“Визначили ділянки, де можна буде розгорнути наметові містечка для людей, якщо ситуація вкрай загостриться”, – сказав Марцінків.

У місті також посилять патрулювання у місцях, де ймовірні провокації, зокрема об’єктів критичної інфраструктури.

На комісії також обговорили ситуацію щодо стану захисних споруд та бомбосховищ.

Заступник міського голови Руслан Гайда зазначив, що критична інфраструктура має працювати. Тому прийняли рішення закупити генератори електрики для КП “Івано-Франківськводоекотехпром”, КП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” та автобусного парку.

“Ми прекрасно розуміємо, що місто має жити, має рухатися, у продовольчих магазинах мають бути продукти”, – сказав Гайда.


Читайте також:


Залишити коментар: