Мандзій: рішення про ДПА у Києві є перевищенням повноважень



Київська міська державна адміністрація перевищила власні повноваження, ухвалюючи рішення про звільнення випускників шкіл столиці від проходження державної підсумкової атестації.

- джерело.

Про це в інтерв’ю Громадському сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, коментуючи рішення столичного Департаменту осві>ти і науки.

За її словами, кожна посадова особа має виконувати свої обов’язки в межах повноважень, визначених законодавством.

Вона наголосила, що законодавством чітко передбачено проведення державної підсумкової атестації випускників виключно у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

«Відповідно до закону «Про повну загальну середню освіту», державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання відбувається для випускників, які здобувають повну загальну середню освіту», – сказала Мандзій.

В.о. міністра освіти і науки також підкреслила, що випускникам буде необхідно пройти підсумкову атестацію для того, щоб отримати документ про повну загальну середню освіту.

Разом з тим, вона не стала відповідати на запитання щодо політичної або іншої мотивації таких дій столичної влади.

Як відомо, раніше у Міносвіти заявили, що наказ Департаменту освіти і науки КМДА «Про звільнення у 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації», що підписаний очільником департаменту Оленою Фіданян, є нечинним і не підлягає виконанню.


Читайте також:


Залишити коментар: