М’ясо в Україні найближчим часом зросте в ціні



До кінця 2018 року ціна на свинину може піднятися на 10%.

- джерело.

Про це повідомила прес-служба Інституту аграрної економіки з посиланням на доктора економічних наук Ольгу Боднар.

«Є підстави очікувати подальшого зростання цін на свинину в 2018 році, яке до грудня, за оцінками вчених Інституту аграрної економіки, може становити до 10%», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в інституті, у 2017 році негативно на цінову динаміку внутрішнього ринку вплинуло збільшення обсягів експорту м’яса свиней, а його значною мірою зумовило помітне зростання експортних цін (+32%).

Упродовж 2017 року Україна збільшила закордонні постачання охолодженого і мороженого м’яса свиней у 1,5 разу проти 2016 року – до 4,9 тис. тонн.

Також, на думку експертів, зростанню цін на свинину сприяло підвищення в 2017 році рівня доходів населення. Якщо минулого року середній рівень заробітної плати зріс на 46,1%, то зростання роздрібних цін на свинину був у межах 38-46%.

Таким чином, зростання доходів певною мірою спровокувало цінове зростання на продовольчих ринках, зазначила експерт. В інституті переконані, що вплив цих факторів також буде мати місце і в 2018 році.

Також відзначається зростання вартості кормів, більшу частину яких становлять зернові – їхня ціна в першій половині поточного року зросла на 20-25%.


Читайте також:


Залишити коментар: